Slabire Sustenabila Sustainable Weight Loss
Scaderea in greutate durabila folosind reprogramarea in transa autoindusa
Sustainable Losing Weight Using Self-Induced Trance Reprogrammation
Rezultatele obtinute prin metodele actuale de slabire sunt temporare, fiindca actioneaza la nivelul efectelor, iar nu al cauzelor(gasiti detalii in "Prezentarea metodei de relaxare pilotata").
Prezentarea Metodei de Relaxare Pilotata Creata de Mirahorian
http://www.scribd.com/doc/21536717/
Handbook Manual de Relaxare Pilotata Auditiv
http://www.scribd.com/doc/21536063/
Cura de slabire este o metoda care s-a dovedit a nu fi sigura, eficienta si sustenabila pe termen lung fiindca invata organismul sa-si faca mai multe rezerve("privarea de hrana determina o camila sa-si faca rezerve") si promoveaza ingrasarea si dependenta de produsele industriei farmaceutice(repetarea curei).
Dupa ce aceste produse isi dovedesc ineficacitatea se trece la metode chirurgicale(liposuctie, cerclage, balon, micsorare stomac), care nici ele nu rezolva cauza, fiindca actioneaza in planul efectelor (sunt urmate de revenire la greutatea anterioara, dupa indepartarea inelului, balonului)
In fapt, cea mai buna “dieta” este sa nu tineti nici o dieta.
Revenirea la greutatea dorita se intampla daca organismul se intoarce la starea normala de functionare, daca se suspenda procesul de acumulare, de crestere a rezervelor. Intoarecerea in timp, regresia apare doar in caile de vindecare durabile si se poate realiza doar daca sistemul de procesare informationala revine la momentul initial, anterior dereglarii sau virusarii(care poate fi urmarea a unui soc sau traumatism psihoafectiv, somatic,a unui stress fiziologic: epuizare, supra efort, oboseala cronica, otravire, maladie infectioasa..)
Dieteticienii recunosc azi ca in materie de cura de slabire, nu exista o dieta universal valabila pentru toate persoanele.
Insa cheia succesului nu consta in gasirea unei diete care sa se potriveasca stilului tau de viata, ci in reintoarcerea la starea initiala, in care orice fluctuatie in dieta ramane fara efect in planul acumularii de rezerve.
Pur si simplu cea mai buna dieta este aceea naturala, fiindca doar de ea te poti tine sigur si realist pe termen lung.
Doar hrana naturala sanatoasa este suficient de variata in functie de sezon, de echilibrata(ne-am adaptat la ea in milioane de ani), de flexibila, astfel incat sa se poata adapta vietii noastre reale de zi cu zi .
Dieteticienii ne incurajeaza sa savuram zilnic alimentele preferate, daca o facem rational si cu moderatie, adica daca ne preocupam constient de un mecanism care s-a dereglat.
O astfel de preocupare constienta, de a manca rational si cu moderatie, este ca o boala, fiindca doar atunci cand se instaleaza o maladie stim ca avem stomac, ficat si suntem preocupati de altceva, decat de menirea pt care am venit pe Pamant..
Metoda de reprogramare in stare de transa autoindusa ne permite sa revenim la starea fireasca, sa uitam de preocuparea cu alimentatia.
Acest deziderat este vizat si de dietecieni care ne recomanda " sa uitam de cura de slabire, si sa ne gandim ca putem manca din nou orice ne place".
In realitate pt a atinge acest deziderat dietecienii ne recomanda sa facem permanent calcule, ca sa ne potolim foamea cu cat mai putine calorii. O astfel de strategie nu poate impiedica instalarea luptei cu foamea (fiindca organismul sau corpul nu-si schimba nevoile dupa ideile, strategiile si recomandarile de comportament pe care mintea noastra le descopera in cartile de dieta, in sfatul prietenilor, al medicilor si expertilor ).
Instalarea luptei cu propriul corp/organism este un simptom al pierderii pacii, linistii, impacarii, armoniei, adica al instalarii maladiei.
Alte sfaturi ale expertilor in dieta, care din "cauza pomilor nu mai vad padurea"
Ni se recomanda sa folosim cartile de dieta, doar ca ghiduri de orientare pentru idei, strategii si recomandari de comportament. Dieteticieni de renume pe plan international ne recomanda gratuit sa urmam urmatorii trei 3 pasi de mai jos :
1. Analizeaza-te si identifica-ti “punctul slab”. Majoritatea persoanelor isi cunosc punctele vulnerabile cand vine vorba de alimentatie – gustari prea dese, portii mari de mancare, prea mult alcool, multe dulciuri, rontaiala permanenta etc. Incearca sa identifici ce a condus la cresterea ta in greutate si incearca sa te concentrezi asupra acestui aspect. Depune eforturi in a te concentra asupra punctelor tale vulnerabile, doar asa vei avea succes.
De exemplu, daca mananci prea mult datorita stress-ului, invata cate ceva despre management-ul stress-ului
Concluzie DM:
Ni se recomanda cele doua metode de administrare a stresului:
1. sa micsoram intrarile;
2. sa amplificam iesirile, sa gasim o metoda de eliminare a conflictelor, a luptei, o cale de pacificare, de impacare cu noi insine, de reintoarcere acasa, cum este si metoda de relaxare, dar ni se introduce un stress permanent:"Depune eforturi in a te concentra asupra punctelor tale vulnerabile, doar asa vei avea succes"
2. Gaseste 1-3 mici schimbari pe care le poti face chiar acum in dieta ta si in activitatea ta fizica. Chiar daca doresti rezultate rapide, aceasta metoda s-a dovedit a fi sigura, eficienta si sustenabila pe termen lung.
Concluzie DM:
Nimeni nu-si schimba dieta si modul de viata sedentar, daca nu simte nevoia de a face aceste lucruri in mod firesc din interior. Orice introducere dinspre minte inseamna lupta epuizanta, preocupare suplimentara, adica griji, stress.
3. Reevalueaza-te dupa cateva saptamani pentru a vedea daca schimbarile pe care le-ai intreprins au dat rezultate. Apoi, mai fa cateva mici schimbari in plus. Abia dupa circa 12 saptamani vei putea observa un real progres, acesta fiind si momentul al treilea cand ar trebui sa introduci din nou cateva schimbari.
Concluzie DM:
Observam ca nu este luat in considerare faptul ca mancarea poate fi o sursa de satisfactii(placere) la persoane care au pierdut alte surse naturale de recompensare (in plan profesional, spiritual, sexual, ..).
Strategia introducerii unei preocupari permanente pt a slabi, de urmari progresele, de a lupta determina pierderi mult mai mari in alte planuri: se pierde disponibilitatea, receptivitatea(fiinta umana e mereu ocupata), buna dispozitie, frumusetea, relaxarea(persoana este permanent incordata, in lupta cu propriul corp; se pierd capcitatile de concentrare, invatare, meditatie si apare uratirea, nervozitatea, pierderea umorului).
TREZIRE PRIN AUDITIE IN STAREA DE RELAXARE PILOTATA
AWAKENING THROUGH HEARING IN THE STATE OF GUIDED RELAXATION,
http://mirahorian.ning.com
TRANCE GATE/POARTA TRANSEI
http://poartatransei.ning.com
In cele ce urmeaza prezentam opinia expertilor in dieta pt a vedea ca au ajuns la aceeasi concluzie privind dietele restrictive si au facut loc solutiilor medicamentoase si chirugicale fara sa observe ca intoarcerea la fostele obiceiuri alimentare indica solutia(boala isi spune remediul: reprogramarea)
Cele mai proaste diete
http://www.ginecologie.ro/www1/Default.aspx?&articolid=170&id=442&tabid=127
Expertii au identificat urmatoarele 5 tipuri de diete care la majoritatea persoanelor nu dau rezultate pe termen lung:
1. Diete care folosesc doar cateva alimente sau grupe de alimente (ex dieta cu ciorba de varza, dieta cu grapefruit, dieta strict vegetariana, dieta cu alimente crude precum si numeroase dintre dietele hipoglicemice, adica dieta fara dulciuri). Fereste-te de orice dieta care iti interzice anumite grupe de alimente. Ai nevoie de variatie alimentara pentru a dispune de toate principiile nutritive necesare sanatatii.
Dietele restrictive functioneaza initial, dar pe termen lung ele esueaza. Poti slabi cu diete care folosesc un singur fel de mancare (ex ciorba de varza), dar cata ciorba de varza poti manca? In scurt timp de la inceperea dietei vei ajunge sa te saturi de acelasi fel de mancare in fiecare zi si vei avea pofta de mancarurile preferate. In final, te vei intoarce la vechile obiceiuri alimentare.
Tine minte: toate alimentele se potrivesc unui stil de viata sanatos, daca sunt consumate cu moderatie. Chiar si slanina, inghetata si chips-urile. Atunci cand o dieta iti interzice anumite alimente, faptul ca nu mai poti consuma nici macar putin din alimentele preferate te fac sa esuezi in final. “Fructul oprit” este intotdeauna cel mai ravnit!
Ce parere ai despre dietele restrictive care iti ofera o “zi libera”? Multi dieteticieni eticheteaza aceste diete ca absurde.
Nu are sens sa incerci sa fii perfect (indiferent ce inseamna asta) de duminica pana vineri, traind permanent cu obsesia a ceea ce vei manca sambata.
2. Dietele "Detox" de detoxifiere sunt regimurile extreme care apeleaza la proceduri cum sunt spalarea ficatului, curatirea corpului, spalarea intestinelor, injectii hormonale etc. Aceste diete sunt extrem de dubioase. Iata de ce:
Toate spalarile si clatirile nu au nici un sens si nu exista o baza stiintifica pentru aceste recomandari, afirma medicii. Corpul tau este bine echipat cu organe, cum sunt ficatul si rinichii, precum si sistemul imun, tocmai pentru a putea elimina singur potentialele toxine. Corpul tau se curata foarte bine singur, fara sa necesite clatiri si spalari.
3. Dietele cu alimente sau ingrediente “magice” (ex suplimentele, apa cu fructoza, portocalele amare, ceaiul verde, otetul de mere). Toate persoanele care doresc sa slabeasca sunt permanent in cautarea alimentelor, pilulelor sau suplimentelor care sa ii ajute sa slabeasca, dar din pacate nu exista astfel de ingrediente miraculoase. Nici un aliment sau grup de alimente combinate sau ingerate la o anumita ora din zi nu influenteaza scaderea in greutate.
Fii sceptica in fata oricarui plan care iti recomanda un raft intreg de suplimente, enzime sau bauturi dietetice.
Nu ai nevoie de suplimente alimentare scumpe. Daca doresti, pentru siguranta nutritiva, poti lua o tableta de multivitamine pe zi. Celelalte principii nutritive iti recomandam sa le iei din alimentatie.
4. Postirea si dietele extrem hipocalorice (ex dieta vegetariana). Postirea este o traditie culturala si religioasa care dateaza de secole, ea este chiar binevenita timp de 1-2 zile, dar postirea ca si cura de slabire este contraproductiva.
Atunci cand consumi prea putine calorii, organismul tau sufera de foame si isi ajusteaza metabolismul. Cand revii la alimentatia normala, metabolismul tau nu se reajusteaza si prin urmare vei avea nevoie de mai putine calorii decat inainte. Acest fenomen poarta denumirea de sindromul Yo-Yo.
Ceea ce este si mai rau: slabirea in cursul postului implica de regula pierderea de grasime, lichide si masa musculara, dar kilogramele pe care le vei recastiga dupa post vor fi probabil numai grasime. Nu esti convinsa? Te vei convinge prin faptul ca in timpul postului nu te vei simti bine, nu vei avea multa energie si nu vei putea fi fizic activa.
Ce putem spune despre o dieta extrem de hipocalorica, adica o dieta in care iti propui sa consumi foarte putine calorii? Aceste diete care promit scaderea in greutate cu peste jumatate de kilogram pe saptamana pur si simplu nu sunt realiste.
Scaderea in greutate cu 2-7 kg intr-un interval scurt de timp nu este realista. In functie de cate kilograme iti propui sa slabesti, initial vei pierde apa din corp. Dar in timp, media de scadere in greutate va fi de circa 500 g pe saptamana.
5. Dietele care suna prea bine ca sa fie si adevarate. Daca planul unei cure de slabire suna atat de frumos ca sa fie si adevarat, inseamna ca probabil asa si este. Planurile dietetice care pretind a avea un « secret », acele planuri care blameaza alte planuri dietetice, in special pe cele medicale, sau care fac recomandari ce contrazic recomandarile oficiale stiintifice – acele diete sunt dubioase. Fereste-te de ele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu